Češka razvojna agencija: Za BiH šest miliona eura

Bez autora
Jul 04 2011

Češka razvojna agencija izdvojila je šest miliona eura koje će u naredne tri godine plasirati u BiH, a od projekata iz Republike Srpske zavisi koliko će novca povući. Predloženo je da to budu pilot-projekti koji bi se odnosili na izgradnju fabrika za preradu komunalnog otpada i za preradu vode. Predloženo je da u opštini Bileća naprave prečistač vode, a da za jednu regiju bude izgrađena fabrika za preradu komunalnog otpada, i to na mjestu sortiranja, a ne na mjestu nastanka. Što se tiče nacionalnih parkova Sutjeska i Kozara, u tom segmentu mogući su svi vidovi saradnje. Mogli bi da osmisle da se određeni dijelovi nacionalnog parka stave pod koncesiju i da taj dio sam može da opstane. Oni treba da to vide kako bi se o tome moglo razgovarati.

Češka razvojna agencija: Za BiH šest miliona euraČeška razvojna agencija izdvojila je šest miliona eura koje će u naredne tri godine plasirati u BiH, a od projekata iz Republike Srpske zavisi koliko će novca povući, izjavila je ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a Srebrenka Golić.

Ona je rekla da je tokom razgovora s direktorom Agencije Mihalom Pastvinskim i njegovim saradnicima predložila da to budu pilot-projekti koji bi se odnosili na izgradnju fabrika za preradu komunalnog otpada i za preradu vode.

- Predložila sam da u opštini Bileća naprave prečistač vode, a da za jednu regiju bude izgrađena fabrika za preradu komunalnog otpada, i to na mjestu sortiranja, a ne na mjestu nastanka, kazala je Golić i izrazila zadovoljstvo razgovorima koje je vodila u Pragu.

Sagovornike je upoznala i o nacionalnim parkovim Sutjeska i Kozara, odnosno da su i u tom segmentu mogući svi vidovi saradnje.

- Mogli bi da osmisle da se određeni dijelovi nacionalnog parka stave pod koncesiju i da taj dio sam može da opstane. Oni treba da to vide kako bi o tome mogli razgovarati, navela je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik